Polst predstavlja naravi najbolj prijazen tekstilni material, ki ga izdelamo iz naravnih organskih volnenih vlaken.

Volnena vlakna v obliki koprene ali pramena nato razporedimo v želeno obliko. Sprva naložen skupek vlaken utrjujemo z rokami, nato ga navlažimo s toplo milnico iz naravnega marseillskega mila in nadalje prav tako ročno oblikujemo. Zaradi edinstvene lastnosti volnenih vlaken, sposobnosti polstenja, se gruča vlaken spoprime. Spremembo v trden material (polst ali filc -> beseda privzeta iz nemškega jezika: filzen = polstiti, filz = filc ali polst) predstavlja pojem polsti.Polstene izdelke tako predstavlja različna obutev in oblačila poleg mnogih drugih stvari.

Vsak polsteni izdelek je unikat, izdelan enkratno, ročno in neponovljivo. Med seboj so si lahko podobni, a enakost je izključena.

Preveri:

Ekološko razmišljanje

Ljudje se vedno bolj zavedamo najboljših lastnosti naravnih snovi, tako pri hrani kot tudi pri oblačilih. Kot skrbimo, da uživamo čimbolj naravno ali bio hrano, tako se usmerimo k nošenju čimbolj naravnih, bio oblačil. Med njimi je zagotovo daleč v prednosti volnena polst, torej oblačila in obutev oziroma vsemogoče oblike, narejene iz polsti. Polstena oblačila nosite direktno na kožo, tako da vas naravna volnena vlakna ves čas nošenja nežno masirajo. S tem izboljšajo prekrvavitev vašega telesa, odvajanje telesne pare in vaše splošno počutje.

[Zapri X]
Delavnice

FilcUstvarjalnice

Vabljeni na FilcUstvarjalnice, kjer bomo skupaj izoblikovali naše ideje in vizije v čudovite, mehke in zelo uporabne polsti. Pokazali vam bomo, kako lahko sami zelo preprosto uresničite svoje kreativne zamisli, jih oblikujete in ustvarite polstene unikate.

Na FilcUstvarjalnici polstenih izdelkov bomo v nekaj urah skozi preprost postopek polstenja (ali ‘filcanja’) volnene koprene in pramena ustvarili unikatni izdelek, ki bo temeljil na vaših zamislih oziroma predlogih. Na kratko vam bomo predstavili temo polstenja volnenih vlaken, pomenu, razvoju in sami uporabi pri čemer bo prvi izdelek rezultat lastne ideje (kroglice, dvodimenzionalni krog, ovala, elipsa, mantra, trak ipd.).

Za prvi manjši izdelek je okvirni čas izdelave 3h medtem ko je za kaj večjega 4-5h. Osnovna cena za FilcUstvarjalnico je od 33€ dalje. Končna cena delavnice je odvisna od porabljenega časa in velikosti izdelka, ki ga po končani delavnici odnesete s seboj. Za prvi izdelek je ves potreben material že zagotovljen na delavnici sami in vštet v ceno. Možni dogovor je tudi, da pri polstenju pomagate nam in vam v tem primeru priznamo ustrezen popust.

Za samo delavnico priporočamo, da ste udobno oblečeni in morda s seboj prinesete predpasnik, da se pri delu morebiti ne boste zmočili. Za nadaljnje polstenje od doma vam nudimo tudi nakup volne in ostalih pripomočkov.

Datum in ura izvedbe delavnice je odvisna od dogovora in se razlikuje od delavnice do delavnice. Več kot dobrodošlo je, če povabite še koga, ki ga to zanima. Več nas je, bolj je zanimivo!

FilcUstvarjalnica+

FilcUstvarjalnica+ je delavnica naslednje stopnje. Je ustvarjalna delavnica za nove začetke, še posebej v obdobju med dvema letoma, ko naj bi ujeli čimveč sporočil nanašajoč se na prihodnje leto, njegovo zgodbo. Ustvarjalno delavnico imenujemo Kreacija Novih Poti.

[Zapri X]


Vstopi v trgovino